Fantastic TOTORO Meals

Meals of Japanese popular anime "Ghibli", that I cooked

ゆで豚のトトロ和え Boiled pork with a TOTORO

ゆで豚のトトロ和え

Boiled pork with a TOTORO

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やわらかくゆでた豚肉を、ペースト状にしたたらこで作ったトトロ形のソースで食べます。豚肉は味付けをせずにゆでますが、たらこにはアクセントとなる味つけがされています。豚肉をあっさりと、でもほど良い脂分やうまみが残るようにゆでるために、おからを使います!!付け合わせの野菜と一緒に食べるとおいしいです。食べるたびにトトロが崩れていくのが悲しい・・・
We eat boiled pork with with the sauce made from cod roe. I used soy pulp when boil the pork, because soy pulp makes meat tender! We can eat a lot of vegetables and meats :D

<<作り方動画挿入予定>>

作り方 How to cook it

材料(2人分) Ingredients for 2 person

豚ロース肉     200〜300g
200-300g of pork

おから       100g
100g of soy pulp

レタス       4〜5枚
4-5 leaves of lettuce

かいわれ大根    好きなだけ
radish sprouts as many as you want

たらこ       100〜150g
100-150g of cod roe

白ごま       大さじ1
1 tbsp of white sesame

ごま油       小さじ1
1 tsp of sesame oil

しょうゆ      小さじ2
2 tsp of soy sauce

スライスチーズ   1枚
1 sliced cheese

のり        1枚
a sea seed


1. 豚肉を、おからと一緒にゆでる。ゆであがったら冷まして、スライスする。
  Boil the pork with soy pulp. Then, let it cool and slice.


2. たらこと白ごま、ごま油、しょうゆを和える。
  Mix the cod roe, white sesames, sesame oil, and soy sauce.


3. お皿にちぎったレタスとかいわれ、豚肉を並べる。
  Put the cut lettuce, radish sprouts, and sliced pork to a dish.


4. たらこをトトロの形に成形し、切ったスライスチーズとのりで目、お腹を作る。
  Shape the cod roe into a TOTORO. Then, create its eyes and stomach with the sliced cheese and sea weed.


5. お皿の真ん中にトトロ形のたらこをのせる。
  Put the TOTORO made from cod roe to the center of the dish.