ゆで豚のトトロ和え Boiled pork with a TOTORO
ゆで豚のトトロ和え
Boiled pork with a TOTORO
やわらかくゆでた豚肉を、ペースト状にしたたらこで作ったトトロ形のソースで食べます。豚肉は味付けをせずにゆでますが、たらこにはアクセントとなる味つけがされています。豚肉をあっさりと、でもほど良い脂分やうまみが残るようにゆでるために、おからを使います!!付け合わせの野菜と一緒に食べるとおいしいです。食べるたびにトトロが崩れていくのが悲しい・・・
We eat boiled pork with with the sauce made from cod roe. I used soy pulp when boil the pork, because soy pulp makes meat tender! We can eat a lot of vegetables and meats :D
<<作り方動画挿入予定>>
作り方 How to cook it
材料(2人分) Ingredients for 2 person
豚ロース肉 200〜300g
200-300g of pork
おから 100g
100g of soy pulp
レタス 4〜5枚
4-5 leaves of lettuce
かいわれ大根 好きなだけ
radish sprouts as many as you want
たらこ 100〜150g
100-150g of cod roe
白ごま 大さじ1
1 tbsp of white sesame
ごま油 小さじ1
1 tsp of sesame oil
しょうゆ 小さじ2
2 tsp of soy sauce
スライスチーズ 1枚
1 sliced cheese
のり 1枚
a sea seed
1. 豚肉を、おからと一緒にゆでる。ゆであがったら冷まして、スライスする。
Boil the pork with soy pulp. Then, let it cool and slice.
2. たらこと白ごま、ごま油、しょうゆを和える。
Mix the cod roe, white sesames, sesame oil, and soy sauce.
3. お皿にちぎったレタスとかいわれ、豚肉を並べる。
Put the cut lettuce, radish sprouts, and sliced pork to a dish.
4. たらこをトトロの形に成形し、切ったスライスチーズとのりで目、お腹を作る。
Shape the cod roe into a TOTORO. Then, create its eyes and stomach with the sliced cheese and sea weed.
5. お皿の真ん中にトトロ形のたらこをのせる。
Put the TOTORO made from cod roe to the center of the dish.