トトロおいなりさん TOTORO sushi pockets
トトロおいなりさん
TOTORO sushi pockets
味に変わり映えのしないおいなりさんもかわいく。オーガニックカラーのやさしげなトトロになりました。おあげにはあまり濃い味を染み込ませずに、自然な手作り感を大事にしてつくりました!耳をつけるのにちょっと苦労しますが、おいしく、かわいく仕上がります!!
Sushi pockets is a kind of Japanese food. Vinegared rice balls wrapped in deep fried tofu pockets.
<<作り方動画挿入予定>>
作り方 How to cook him
材料(大トトロ 2匹分) Ingredients for 2 big TOTORO
油揚げ 1枚
a deep fried tofu
ご飯 お茶碗一杯分
rice for 1 person
すし酢 大さじ1
1 tbsp of vinegar for sushi
めんつゆ 大さじ2
2 tbsp of noodle soup tastes soy sauce
砂糖 大さじ2
2 tbsp of sugar
のり 1枚
1 slice of seaweed
スライスチーズ 1枚
1 sliced cheese
パスタの麺 1〜2本
1-2 spaghetti
大葉 3〜4枚
3-4 of shiso leaves; Japanese basil, if you can get
1. おあげの上でめんぼうを強くコロコロするなどしてつぶしておく。(あとで開きやすくなるワザ)
Press the deep fried tofu because you can open it later.
2. めんつゆと砂糖が入った鍋におあげを入れ、ひたひたまで水を加えて煮る。
Put the noodle soup and sugar into a pot. Then, put the deep fried tofu and a little bit water, and boil them.
3. おあげを煮ている間に、ご飯にはすし酢を混ぜておく。
Mix the rice and vinegar.
4. パスタの麺は、オーブントースターで軽く焦げるまで加熱しておく。
Bake the spaghetti in a toaster oven.
5. 煮たおあげは、半分に切り、それぞれ中にそっと包丁を入れて、うすく中を開いておく。
Cut the deep fried tofu into two. And open each with a knife.
6. おあげの角をちょっとずつ切っておく。あとで耳になります!
Cut each corner of deep fried tofu. You can make ears from them!
7. おあげの中にご飯をつめて、横向きにしてお皿に置く。
Put rice into the deep fried tofu. And put on dishes.
8. パスタを耳の位置に刺し、その上から切っておいたおあげをかぶせる。ヒゲもパスタで作る。
Insert spaghetti at ears' positions, and cover the cut deep fried tofu on them. Then, insert them as whiskers too.
9. スライスチーズで白目を作り、のりで黒目、鼻、お腹の模様をつける。
Make eyes with sliced cheese, and make the black eyes, a nose, n' design of stomach with seaweed.