大オムそばトトロ The big TOTORO's yakisoba
大オムそばトトロ
The big TOTORO's yakisoba
ソース焼きそばと卵、まったくトトロの要素なしですが、この色の組み合わせを使って、美味しそうに、なおかつかわいく見えるオムそばを作りました。鼻はニンジン、お腹の模様はソースで!
Yakisoba is a Japanese dish of fried noodles, meats, n' vegetables served with a thick, sweetish sauce. We call the egg-covered one, "Omusoba". I tried to cook it of the big TOTORO!!
<<作り方動画挿入予定>>
作り方 How to cook him
材料(大トトロ 1匹分) Ingredients for 1 big TOTORO
焼きそば用の麺 1人前
Noodles of Yakisoba for 1 person
添付のソース 1人前
Yakisoba sauce for 1 person
卵 2個
2 eggs
タマネギ 4分の1個
a quarter of onion
ニンジン 4分の1本
a quarter of carrot
豚肉 50〜80g
50~80g of pork
中濃ソース 少し
brown sauce a little
塩こしょう 少々
a little bit salt n' pepper
1. フライパンで、小さく切った豚肉とタマネギ、ニンジンを塩こしょうで炒める。
Stir fry the cut pork, onion, and carrot with salt n' pepper.
2. 麺をほぐしながらフライパンに入れ、水を少し入れてなじませたら添付のソースを入れて混ぜる。
Put the noodles and a little bit water. Then, put the Yakisoba sauce too.Mix them.
3. 焼きそばを平らになるように盛りつけ、腕と耳の形も作る。
Put them into the dish to shape like a flat TOTORO.
4.フライパンに溶き卵を入れ、弱火でじっくり焼く。
Mix eggs, and bake it on the frying pan, with very small fire.
5. 卵が焼けたら、キッチンばさみでまーるく切り、お腹と白目を作る。
Cut the eggs into circles. into TOTORO's stomach and eyes.
6. ニンジンのうちのひとかけらを小さく切り、鼻にする。目とお腹の模様を中濃ソースで丁寧に描けばできあがり!
Cut the carrot as a nose. And paint his eyes n' the design of stomach with brown sauce.