バス待ちトトロチャーハン Fried rice of TOTORO waiting the bus
バス待ちトトロチャーハン
Fried rice of TOTORO waiting the bus
サツキから傘をもらい、ネコバスを待つあのシーン。チャーハンが温かいうちにおなかのチーズを貼ります。チャーハンとチーズ、大葉の相性もピッタリで、味にまろやかさとアクセントが加わりますよ〜
I expressed the very famous scene in TOTORO film. He is waiting for NEKO-bus at a bus stop with Satsuki's umbrella.
<<作り方動画挿入予定>>
作り方 How to cook him
材料(大トトロ 1匹分) Ingredients for 1 big TOTORO
ご飯 1〜2人前
rice for 1-2 person
ゆでたエビ 3〜4尾
3-4 boiled shrimp
ニンジン 4分の1本
quarter of carrot
タマネギ 4分の1個
quarter of onion
卵 1個
an egg
アスパラガス 1本
an asparagus
大葉 3〜4枚
3-4 of shiso leaves; Japanese basil
スライスチーズ 1枚
1 sliced cheese
塩こしょう 少々
a little bit salt n' pepper
おろしニンニク 少し
minced garlic a little
1. みじん切りにしたタマネギとニンジン、おろしニンニクをフライパンで炒める。
Stir fry the minced onion, minced carrot, and minced garlic on the frying pan.
2. 小さめに切ったアスパラとエビ、大葉を2枚残して手でちぎり、加えてさらに炒める。
Put the cut asparagus, cut shrimp, and 1-2 cut shiso leaves into the frying pan, and stir fry them.
3. ご飯と塩こしょうを加え、混ぜながら炒める。
Put the rice and salt n' pepper into there. then, mix and stir fry them.
4. フライパンに直接卵を割り入れ、すぐにほぐして全体に混ぜる。
Put the egg into the frying pan. then, mix immediately.
5. 温かいうちにラップで包み、丸く形作る。さらに耳と腕の部分の膨らみを作り、トトロらしくしていく。
Gather them with a cling wrap and shape it like TOTORO.
6. お腹と白目にスライスチーズを貼り、鼻にはアスパラガス、黒目とお腹の模様に大葉をそれぞれ切って付ける。
Paste the cut sliced cheese to stomach and eyes. asparagus is for nose, shiso leaves are for design of stomach and black eyes.
7. 傘として、大葉1枚は茎と葉の間をを少し曲げてトトロに持たせるようにチャーハンにさす。
Insert a shiso leaf to the fried rice as an umbrella.